Hem Om mig Texter
Predikningar Föredrag Dikter Blandat Berättelser

Till Tro - konceptet

Växjö stift har antagit konceptet Till Tro, med inspiration från Växjö stifts vänstift i Oxford. Under fem år skall konceptet inplanteras i församlingarnas tänkande. Värnamo pastorat har inlett arbetet med stor entusiasm – och här redogörs lite för hur tankarna går kring frågan om vad ett koncept i detta sammanhang är för något…

 Läs mer»

 

Ild.jpg


TILL TRO - LEVANDE GEMENSKAP

Här fördjupar vi oss i begrepper Levande gemenskap - vad är det? Föredrag hållit den 21 april 2013.

Läs föredrag>>

Lyssna på föredrag>>


Påskens vittnen i församlingen

Petrus, klippan, han på vars bekännelse och tro Jesus skulle bygga sin kyrka, den främste av apostlarna, hade tre gånger förnekat sin Herre. Petrus skam är nog svår att förstå. Att han var så svag i tro och uthållighet hade han nog aldrig trott – men nu visste han hur det var. ..

 Läs mer»

 

VAD ÄR EN KRISTEN MOTKULTUR?

Jag har fått i uppdrag att skissa några drag kring hur en församling i Svenska kyrkan skulle kunna vara en motkultur till det samhälle vi lever i. Det är minsann inte så lätt – men spännande!

Läs mer»

 


Rädda kristna

Har ni mött någon ängslig kristen någon gång. Har ni mött någon kristen som oroar sig och bekymrar sig för allt möjligt och alltid sätter fingret i luften för att liksom känna var vinden blåser? Känner ni någon kristen som ibland känns dubbel i sin natur – den är liksom from i det som den säger  - men ibland kan man känna att det som den kristne säger liksom är gömt i oro över att säga fel och att personen egentligen tycker något annat – men inte vågar säga det?

 Läs mer»

 

Trygga kristna

Ibland får man frågan: Varför är du kristen i betydelsen; Varför lever du med Jesus i ditt liv? Vad svarar man då? Det är verkligen inte så lätt. Kanske försöker man hitta någon fin formulering i någon kristen bok som man försöker återge - eller så gör man långa utredningar som egentligen inte leder någonstans - för svaret för alla kristna är ett och detsamma: Vi vet egentligen inte varför vi är kristna!

 Läs mer»

 


Gud, vi längtar

Jag har fått i uppdrag att tala om sund och osund längtan. Ett första tecken på att vi är osunda i vår längtan är att vi ljuger om den. Det behöver vi inte. Sanningen skall göra oss fria, lovar Jesus. Låt oss ha den utgångspunkten när vi närmar oss detta mångfasetterade ämne.

 Läs mer»

 

Vad vågar vi vänta av jesus?

Jag har fått uppdraget att ställa frågan: Vad vågar vi vänta av Jesus? Det är en mycket bra fråga! Det är en mycket svår fråga! Egentligen borde man kunna säga att vi vågar vänta allt gott av Jesus – och det gör vi väl och det bekänner vi – och ändå är det inte så enkelt. Det finns så mycket som hindrar oss att våga förvänta något av Jesus...

 Läs mer»

 


ikonobjektikon7.jpg

Maria-och-Jesus-ikon.jpg

Prästsidan.se

Pär-Magnus Möllers hemsida

Dagens Bibelord